Äktenskapsberättelser – ikväll är du min igen

Äktenskapsberättelser – ikväll är du min igen

February 12, 2021 0 By Gustaf Nilsson

Det är tidigt på lördagskvällen när jag går ombord på tåget med min man Marcel. Vi har haft en underbar dag i Maastricht och reser nu nöjda hem. Med ömma fötter plockar jag ner i tågstolen efter att ha lagt min kappa i bagagehyllan.

Marcel ger mig en kyss och frågar om jag bryr mig om han läser tidningen. Jag slår honom i armen, kysser honom på kinden och säger ‘nej, då ska jag lyssna på musik’. Strax innan tåget börjar röra sig sätter sig en ung man mitt emot oss. Marcel tittar på mannen ett ögonblick och sedan på mig och vet att jag är besviken över att mitt benutrymme nu är begränsat.

 

Så fort tåget kör, lägger jag in mina hörlurar och lyssnar på Bruce Springsteens underbara musik. Omedvetet räcker jag ut min klänning och korsar benen. Någonstans, djupt inne i mitt system, finns det en automatism låst som jag borde kunna delta i.

Mannen mitt emot mig tittar ut genom fönstret när tåget rör sig långsamt ut ur staden och omges av sommarlandskapet. Marcel sitter nu med tidningen framför sig och läser sin favoritsportsida. Musiken gör mig drömmande och jag är helt uppslukad av den underbart avslappnade atmosfären. Atmosfären på en underbar dag med min kärlek, en vacker sommardag, ljuden från min favoritartist och det underbara Limburgs landskapet.

Obemärkt skannar jag min omgivning, upptäcker rörelser och njuter av tågets kadens. Den unga mannen mittemot mig är underbart brun, jag uppskattar att han är i början av trettiotalet, ungefär tio år yngre än jag. Han är muskulös, bär solglasögon och lyssnar på musik precis som jag. När jag korsar benen ser jag av hans rörelser att han observerar mig bakom de mörka glasögonen i hans solglasögon.

När jag tittar på honom nickar han nästan osynligt och ett leende bildas i munnen. Jag tittar på Marcel ett ögonblick och ser att han fortfarande läser och inte har märkt någon av mina ögonkontakt med den okända mannen. När jag tittar på mannen igen dyker den sympatiska skrattlinjen runt hans mun igen. Den här gången är den mer flashig och ser nästan ut som en flirt. Jag följer hans rörelser, hans hand kliar ett högre bröst ett ögonblick som om han kliar där. Under tiden betonar han sin muskulatur och verkar spela ett sofistikerat spel.